Kom med i vår kör där det inte krävs provsjungning eller kunskaper i notläsning!

Varje repetition innehåller övningar som förbättrar andningen, röstomfånget och klangen.
Läs gärna följande länkar som tar upp sången som friskvård!

https://www.suntarbetsliv.se/artiklar/hallbar-rehabilitering/korsang-som-friskvard-en-succe-i-osters...


https://www.sverigeskorforbund.se/nyheter/korsang-rena-halsokuren


https://www.suntarbetsliv.se/forskning/hallbar-rehabilitering/korsang-far-oss-att-ma-bra/Repertoaren har stor variation och sträcker sig från Bellman fram till våra dagar och anpassas till körens nivå.
Många arrangemang är skrivna av dirigenten Göran Altéus. 

Repetitionerna äger rum i aulan på Blackebergs gymnasium. Adressen är  Wergelandsgatan 22, Blackeberg.
Skolan  ligger nära T-banestationen Blackeberg.
Västerortskörens ledare:

Göran Altéus är musikdirektör och dirigent och har haft en lång karriär i musikens tjänst, bland annat som producent och planeringschef på musikradion och orkesterchef på Norrlandsoperan. Efter att ha jobbat med professionella sångare och musiker under alla år, väcktes 1997 tanken att jobba med amatörsångare ”som inte tyckte att de kunde sjunga”. Sagt och gjort. Göran startade flera ”Jag kan inte sjunga”-körer i Bromma och Stockholms innerstad.

-  Jag var – och är fortfarande – helt övertygad att alla kan lära sig sjunga. Eftersom sången är helande och energigivande, kändes det mycket bra att vara med och bidra till att fler fick upptäcka glädjen och kraften i körsång.

Efter tio år lämnade Göran sina körer för en flytt till Gotland, men nu är det dags igen; Västerort har återigen fått en kör för dem som inte är så sångvana. ALLA kan nämligen lära sig att sjunga!

Katarina Böhm är operasångerska och utbildad vid Operastudio 67 i Stockholm. Hon har även studerat i Salzburg. Katarina är en efterfrågad konsertsångerska med en repertoar som spänner från barock till nutid, och har tilldelats flera stipendier, exempelvis av Konstnärsnämnden, Kungliga Musikaliska akademien och Drottningholmsteaterns vänner. Katarina kan också höras på ett flertal skivinspelningar. Hon har varit anställd i Radiokören och är sedan 2016 medlem av Kungliga Operans kör.

Katarina är även utbildad sångpedagog och sjukgymnast med ett särskilt intresse för röstproblem.